19:30

Bergnäsets AIK 2

Referat: Ohtana/Aapua FF - Bergnäsets AIK 2

På Byavallen vinner Ohtana/Aapua mot Bergnäset 2 med 7-1 (6-1)
Det ät BAIK som inleder bäst och redan i den femte minuten flyger Simon Lundberg högst på en hörna och knoppar in bollen till 0-1. OA känns sega i inledningen men efter en kvart får Hector bollen inne i straffområdet, tar sig mot kortlinjen där han avlossar en kanon som borrar sig i bortre krysset - ett fantastiskt skott. I den 22:a minuten kastar Hector ett långt inkast över alla och Anders Palo kan sätta ledningsmålet 2-1. Fem minuter senare broderar sig OA fram där Adam spelar fram John Kalla som säkert bredsidar in 3-1. OA har sedan två frlägen där målvakten gör två bra räddningar. I den 42:a minuten lirkar Hector fram bollen till Danne Mäki som ensam med målisen trycker in in 4-1. Två minuter senare klackar Hector fram Anders Palo som snyggt sätter 5-1 tätt intill målvaktens högra stolpe. Målexplosionen avslutas när John Kalla i halvlekens slutminut når Hector som säkert spikar paussiffrorna till 6-1.

Andra halvlek blir inte lika glimrande som första även om OA kontrollerar halvleken. John Kalla har ett par farliga avslut under första kvarten som smiter utanför stolpaen. Det dröjer till den 75:e minuten innan nästa mål kommer då Hector slår en hörna som Johannes Kero snyggt nickar in till slutresultatet 7-1.

Sett över hela matchen är OAFF:s seger helt rättvis och första halvlek är såväl spelmässigt som målmässigt årets bästa. OA rullar boll och visar upp ett anfallsspel vi inte sett på hela säsongen, med flera utsökt vackra mål. Ikväll förtjänar hela laget överbetyg där extraplussen går till backlinjens Anders Palo för två mål. På mittfältet var Hector Garcia helt fantastisk med två mål och fyra assist. Offensivt går extraplusset till John Kalla. BAIK:s främste var Simon Lundberg.